Vuoden 2010 lähtötilanne

Takana on juoksuharrastukseni ensimmäinen – huhtikuussa lähtölaukauksensa saanut – vuosi.

Elokuussa juoksin elämäni ensimmäisen virallisen puolimaratonin. Se sujui suorastaan yllättävän hyvin; jäin Porvoossa kahden tunnin alituksesta vain alle puoli minuuttia. Syyskuussa oli sitten täysmaratondebyyttini. Voi olla että sille tuli lähdettyä hivenen liian aikaisin, tai sitten vain otin Rantamaratonin alkupuolen mäkiosuudet turhan vauhdikkaasti. Niin tai näin, maaliin tultiin ja juosten, mikä oli päätavoitteeni, mutta kaavailemani viiden tunnin alitus jäi peräti 9 minuutin päähän.

Liekö sitten jäänyt iso määrä vastustuskykyä Espoon rantamaisemiin, vai onko ollut vain huonoa tuuria, mutta syksyn ja talven aikana on tullut aika paljon sairasteltua, niin että treenaaminen on jäänyt harmillisen väliin. Juuri nytkin on sellainen pieni, ärsyttävä flunssa päällä, ettei uskalla lähteä juoksemaan – varsinkaan tuonne 13 asteen pakkaseen. Pakkasjuoksu sinänsä on tuntunut yllättävän mukavalta, sikäli kuin terveystilanne on antanut myöten sitä kokeilla.

Tässä nyt siis ollaan. Heikohko treenisyksy takana ja uuden vuoden juoksutkin saivat nuhailun myötä kolauksen juuri, kun olin pääsemässä taas hyvään rytmiin.

12 kuukauden treeniyhteenveto Dailymile.comista

12 kuukauden treeniyhteenveto Dailymile.comista

Mitäpä sitten tavoitteksi tälle vuodelle? Olen jo ilmoittautunut Helsinki City Runiin, Forssan Suvi-iltaan (puolikas) ja Helsinki City Marathonille. Tukholmakin houkutteli, mutta päätin jättää ulkomaan maratontapahtumat vuoteen 2011. Askel kerrallaan.

Nuo kun kunnialla läpäisen, niin olen tyytyväinen. Ajallisesti olisi mukava päästä tänä vuonna puolikkaalla alle kahden tunnin ja täysmaratonilla alle viiden tunnin. Katsotaan miten nälkä kasvaa syödessä, jos kevään aikana harjoittelu sujuu ilman pahoja sairastelu- tai muita taukoja.

Kympin kuntokin pitänee jossain testata – ja Cooper-testitulos.

Kategoria(t): HCM, HCR, kylmällä juokseminen, Porvoon maraton, Rantamaraton, sairastelua, Suvi-ilta, tavoitteita, yhteenvetoa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vuoden 2010 lähtötilanne

  1. Paluuviite: Tavoiteaikoja 2010 « Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s