Sisäjuoksua Espoossa

Kun takana on sikainfluenssa, sen jälkitautina tullut keuhkoputkentulehdus, sitten pari viikkoa urheilua ja perään taas muutaman viikon flunssatauko, ei heti toivuttuaan kovin mielellään rynni juoksemaan tuonne pakkaskeleihin. Olenkin nyt viimeisimmästä nuhailusta parannuttuani aloittanut maltillisesti uinnilla ja jättänyt pakkasjuoksut vielä sikseen. Tänään päätin aloittaa taas juoksuhommat – sisällä.

Pääkaupunkiseudulla on (ilmeisesti – kerrothan kommenttiosastolla jos tiedät tietoni vajavaisiksi) vain kaksi kunnollista sisäjuoksupaikkaa: Myllypuron Liikuntamylly tarjoaa 200 metrin sisäjuoksuradan, joka tosin aika usein taitaa olla varattu erilaiseen seura- tai kilpatapahtumakäyttöön. Espoosta, Esport Arenasta, löytyy 400 metrin mittainen juoksurata. Myllypuro olisi ollut lähempänä, mutta koska se oli tänä sunnuntaina ilmeisesti koko päivän kisakäytössä, suuntasin Espooseen.

Esport Arena olikin sangen miellyttävä kokemus. Napakasta pakkaskelistä huolimatta ruuhkaa ei ollut ja lämpötila hallin reunoja kiertävällä radalla oli juuri sopiva. Pinnoite oli kova, karheapintainen ja ihan hyvä juosta. Onhan se toki hivenen yksitoikkoista kiertää 400 metrin lenkkiä, mutta kokemus oli silti yllättävän positiivinen. 10 euron hinta kylläkin on aika suolainen pelkästä juoksusta; samalla maksulla tosin olisi päässyt käyttämään myös esimerkiksi paikan kuntosalipalveluja. Suihku- ja pukuhuonetilat olivat ok ja aivan juoksuradan välittömässä läheisyydessä.

10 vuorokauden sääennuste näyttää ensi viikonlopulle 13-18 asteen pakkasia, joten ehkä silloin tulee vielä testattua tuo Myllypuron rata. Hintansa puolesta se ainakin pesee Esport Arenan, sillä pääsymaksu on vain 3 euroa.

Kategoria(t): Esport Arena, Liikuntamylly, sairastelua, sisäjuoksu, sisäjuoksuradat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Sisäjuoksua Espoossa

 1. Jari Tomppo sanoo:

  Tarkennuksena sellainen detalji, että virallisen tarkistusmittauksen mukaan Esport Arenan kierroksen pituus on 390,04 m. 400 m linja kulkee melko tarkkaan kakkosradan keskellä. Jopa Esport Arenan omilla nettisivuilla on radan pituus ilmoitettu väärin.

  nimim. yli 600 km tuossa hallissa juostuna…

 2. Mailanvarresta lenkkipoluille sanoo:

  Hyvä tarkennus, kiitos!

  Saisivat kyllä ilmoittaa oikean mitan Esport Arenan nettisivuilla. Itse juoksin about kolmosrataa, joten neljäsatasia tuli siis sentään nakuteltua. :)

 3. Paluuviite: Sisäjuoksua Helsingissä « Mailanvarresta lenkkipoluille

 4. Kimmo sanoo:

  Pitkästä aikaa tuli avattua juoksublogisi (kiitos facebook-linkin), joten tämä komentti tulee aika myöhässä. Mutta EsportArena ja Liikuntamylly eivät suinkaan ole ainoat paikat juosta sisäradalla pääkaupunkiseudulla. Otaniemestä löytyy Otahalli, jossa on ollut 160 metrin sisärata jo vuosikymmeniä. Halli on nimittäin Alvar Aallon vuoden 52 olympiakisoihin suunnittelema!

  EsportArenalla kannattaa muuten välillä käydä juoksemassa myös ylimmässä olevan jalkapallonhallin laitoja. Tekonurmi on alustana ainakin minun jaloille paljon mukavampi kuin itse juoksurata. Normaalisti teen veryttelyt futishallissa ja itse vedot sitten radalla. Niin ja melkein antaisin vinkin, että aina kun menet sisälle juoksemaan talvella kannattaa juosta vetoja reippaalla vauhdilla. :)

 5. Kiitos, Kimmo, tiedosta! Pitääkin käydä tuo Otahallikin testaamassa + Esportin yläkerta. Ja totta tuo vetohomma. Ei sitä pahemmin taida viitsiä PK-lenkkejä köpötellä pientä lenkkiä ympäri. :) Nyt alkaa olla vihonviimeinenkin flunssa sen verran historiaa, että enköhän ensi viikonloppuna uskalla jo ottaa kaiken virran irti koneesta..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s