Sisäjuoksua Helsingissä

Nyt on sitten testattu Liikuntamyllynkin sisäjuoksurata. Myllypurossa sijaitseva urheilutalo tarjoaa 200 metrin radan.

Aiemmin esittelemäni Esport Arena voittaa kyllä Liikuntamyllyn lähes joka suhteessa: rakennus on ankea ja suihkutilojen yhteydessä olevissa pukuhuoneissa ei ole säilytyskaappeja, vaan kamat pitää kuljettaa varsinaisen hallin puolelle säilöön. 200 metrin rata on sen verran lyhyt, että tavallisena arki-iltana se oli jo melko ruuhkainen. Lisäksi juoksijoita tuntui olevan joka vauhtiin vanhoista hölköttelijöistä pikajuoksukiitureihin, joka teki meiningistä entistä sekavampaa – etenkin kun osa porukasta kiersi rataa eri suuntaan kuin muut ja vastoin talon ohjeistusta. Itse ratapohja tuntui sinänsä mukavalta, mutta päädyn kallistuksista en pitänyt. Ainoat seikat, missä Esport Arena jäi kakkoseksi, olivat hinta (3 euroa) ja se, että 3G-kenttä oli Liikuntamyllyssä kunnossa – eli musiikin kuuntelu iPhonella suoraan Spotifysta onnistui (pieni mutta kiva detalji), toisin kuin Esport Arenassa, jossa kenttä pätki pahasti.

Meikäläiselle Liikuntamyllyn sijainti on selvästi Esport Arenaa näppärämpi, joten tämän takia tuolla tullee käytyä vielä toistekin. Liikuntamyllyyn aikovien on hyvä huomioida, että juoksurata on varattu urheiluseurakäyttöön tiettyihin aikoihin päivittäin ja lisäksi erilaisten kilpailutapahtumien aikana. Tiedot näistä ajankohdista löytyvät Liikuntaviraston nettisivuilta.

Lisäys: luettuani kirjoitukseni nyt hieman myöhemmin, havaitsin siitä tulleen kovin negatiivisen kuuloisen: todettakoon siis, että vaikka Liikuntamylly Esport Arenalle selvästi häviääkin, on Liikuntamylly – mainituista miinuksista huolimatta – kuitenkin ihan kelpo sisäjuoksupaikka. Eikä sisäjuoksuratoja ylipäätään pääkaupunkiseudulla turhan monta ole.

Kategoria(t): Esport Arena, Liikuntamylly, sisäjuoksu, sisäjuoksuradat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Sisäjuoksua Helsingissä

 1. Pasi sanoo:

  Hohhoijaa!
  Talon ohjeistus muuten on juosta alkuverkat ”väärään” suuntaan

 2. Kiitos tarkennuksesta. Tuo selittää osan härdellistä. Itsekin lähdin lämmittelyt tekemään massan mukana, vaikka kiertosuuntaa ihmettelin – pitää ilmeisesti tutkia se ohjetaulu ensi kerralla tarkemmin.

 3. Pasi sanoo:

  Kiitos lisäyksestä!

  Itse tykkään Myllystä tosi paljon. Alusta jopa parempi, kuin Esportissa.
  Kyllähän siellä välillä ruuhkaa on ja tavallisille tallaajille aikaa treenata rajoitetusti.
  Mutta kyllä mä olen sinne kuitenkin hyvin sopinut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s