Helsinki City Run oli aika tuskainen taival

Nyt on sitten tullut koettua HCR-tapahtumakin ensimmäisen kerran.

Keskimmäinen lähtöryhmä oli vielä ruuhkaisempi kuin pelkäsin. Likemmäs 3000 juoksijaa, joilla kaikilla aikatavoite 2:00. Parin kilometrin ruuhkassa jolkottelun jälkeen yritin päästä jo juoksemaan suunnittelemaani vauhtia (n. 5:40/km) mutta se meni niin toivottomaksi kiihdytys-jarrutus-rumbaksi, että jatkoin suosiolla massan vauhdissa.

Vasta kuuden kilometrin jälkeen pääsin menemään kunnolla omaa vauhtia. Sen jälkeen juoksu kulkikin jokseenkin tavoitevauhtia ja ajattelin, että kunnon loppukirillä saisin ehkä kuitattua alun hidastelun. Jossain 16. kilometrillä iski kuitenkin sellainen uupumus, että kirivaihde ei enää yksinkertaisesti irronnut. Kisaa edeltäneenä perjantaina, ja vielä lauantainakin ennen lähtöä, oli kovin etova olo – todennäköisesti jokin pieni vatsapöpö, ja ruokakin oli maistunut huonosti – eli uuvahdus mennee ainakin osin tuon piikkiin.

Ihan tyytyväinen kuitenkin olen, että jaksoin rutistaa juoksun läpi, vaikka aikatavoitteestani aika kauas jäinkin, loppuaikani painuessa yli 2:04:n.

Viiden kilometrin etappien osalta puolikkaani näytti tältä:

» 5 km: 31:13 (6:15/km)
» 10 km: 28:57 (5:47/km)
» 15 km: 28:58 (5:48/km)
» 20 km: 30:04 (6:01/km)

Kokonaisuutena tapahtuma oli sinänsä hyvin järjestetty, muttei silti ehkä niin hieno, mitä suosion pohjalta voisi päätellä: reitti ihan kiva, ja toki tuhansien juoksijoiden määrä loi tunnelmaa, mutta toisaalta ruuhkaisuus söi selvästi juoksunautintoa, kannustusta reitin varrella oli yllättävän vähän (hiljaa seisseitä katsojia kyllä) ja maaliintuloalueella tuntui vähän siltä, ettei tarjoilukapasiteetti ollut osallistujamäärän kanssa synkassa. Saattaa olla, että ensi vuonna kevään ensimmäinen puolikas tulee juostua jossain muualla, mutta katsotaan nyt.

Jalat muuten tuntuvat nyt jo vuorokausi juoksun jälkeen ilahduttavan hyviltä (ja muutoinkin voisi sanoa, että ”yläkroppa” petti eilen, eivät kintut). Tästä on mainiota jatkaa.

Mainokset
Kategoria(t): HCR, sairastelua. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Helsinki City Run oli aika tuskainen taival

  1. Paluuviite: Cooperin testi meni paremmin kuin odotinkaan « Mailanvarresta lenkkipoluille

  2. Paluuviite: Suvi-ilta oli upea kokemus « Mailanvarresta lenkkipoluille

  3. Paluuviite: Juoksuvuosi 2010 – yhteenveto | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s