Suvi-ilta oli upea kokemus

Eilen tuli sitten juostua puolimaraton Suvi-illassa ja kokemus oli upea: sen lisäksi, että itse tapahtuma oli todella hienosti järjestetty, juoksuni kulki suorastaan loistavasti. Missään vaiheessa ei ollut mitään ongelmia ja lopputuloksena oli – tavoitteena ollut – kahden tunnin alitus ja vieläpä reippaasti.

17 ensimmäistä kilometriä menivät 5:08-5:34/km-haarukkaan. Jossain 12 kilometrin kohdilla olinkin jo varma, että tavoitteena ollut 2h-alitus onnistuu, ellei tule jotain kramppia tai muuta täydellistä ylläriä. Kilometrit tuntuivat vilisevän ohi vallan itsellään – ja nyt jälkeenpäin, jos jotain jossiteltavaa haluaa hakea, voi sanoa, että ehkä olisin voinut aloittaa vauhdin tiukentamisen jo aikaisemmin. Viimeiset neljä täyttä kilsaa kiristin 4:27-4:59/km-tahteihin.

Viiden kilometrin etappien osalta puolikkaani näytti tällä kertaa seuraavalta. Suluissa vertailun vuoksi vastaavat keskivauhdit toukokuun HCR:sta.

» 5 km: 27:00 — 5:24/km — (6:15/km)
» 10 km: 27:15 — 5:27/km — (5:47/km)
» 15 km: 26:30 — 5:18/km — (5:48/km)
» 20 km: 25:25 — 5:05/km — (6:01/km)

Puolikkaan viimeiset 10 kilometriä menivät selvästi alle 51 minuuttiin, eli tein tuossa samalla myös epävirallisen kympin ennätykseni. Tosin kympin kuntoani en ole testannut tosissani kuin kerran ja silloin vielä aika huonoista lähtökohdista.

Suurimmat syyt parannukseen reilun kuukauden takaisesta HCR:stä olivat varmastikin seuraavat: 1) alla hyvä treenikuukausi vauhtiharjoituksineen, 2) hyvä vauhti heti alusta lähtien (ei HCR:n kaltaista alkuruuhkaa ja muutenkin kiinnitin huomiota siihen, että lähdin riittävän reippaasti matkaan) ja 3) riittävä nesteytys matkalla (HCR:llä join ihan liian vähän – tajusin jälkeenpäin). Ja olihan HCR:ää ennen tuo mystinen pahoinvointikin, joka ei varmasti parantanut silloista suoritusta.

Suvi-illassa ei ollut chippiajanottoa, joten virallisissa lopputuloksissa oli tarjolla vain bruttoaika, joka oli meikäläisellä 1:51:38. Itse kellotin viivalta viivalle 1:51:10 ja tuolle matkalle Garmin mittasi myös matkaksi tasan 21,1 kilometriä. Tosin jälkeenpäin huomasin, että taisin painaa ajanoton päälle vasta hieman oikean lähtölinjan jälkeen (sitä ei oikein ruuhkassa erottanut) joten aito nettoaikani oli todnäk noin 1:51:15. Tuo chippiajanoton puute olikin ainoa selkeä miinus tapahtuman järjestelyissä.

Sykemittari näytti oudon alhaisia lukuja. Ainakin loppumatkasta se lienee menettänyt välillä kontaktin – en oikein jaksa uskoa että sykkeeni olisi oikeasti ollut siinä vaiheessa niin alhainen, kuin mitä Garmin välillä näytti. Niinpä syketasot jäivät hieman arvoitukseksi, eikä niistä tämän juoksun osalta sen enempää.

Suvi-illan puolikkaalla oli myös kaksi kaveriani. Kisan jälkeen lähdimme yhdessä mökille saunomaan ja syömään – juhlatunnelmissa, sillä kaikki meistä olivat tehneet ennätyksensä.

McMillan antaa eilisen tulokseni perusteella maratonin aikaennusteekseni 3:54:38. Tuo lienee meikäläiselle vielä täyttä utopiaa, mutta kyllähän juoksu nyt niin hyvin kulki, että tästä saa paljon lisäuskoa ja -tsemppiä jatkoon. Ainakin talvella asettamani tavoiteajat täysmatkalle vaatinevat nyt pientä uudelleenasettelua.

Kategoria(t): ennätysjuoksu, HCR, laskurit, Suvi-ilta, tavoitteita. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Suvi-ilta oli upea kokemus

  1. Paluuviite: Maratonvalmistautumisen pohdintaa | Mailanvarresta lenkkipoluille

  2. Paluuviite: Vantaan maraton kulki kivasti | Mailanvarresta lenkkipoluille

  3. Paluuviite: Juoksuvuosi 2010 – yhteenveto | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s