Treenipäiväkirjani: Heiaheia.com

Olen testannut todella, todella monia erilaisia online-treenipäiväkirjoja, joita netistä löytyy lukuisia. Nykyisin suosikkini on suomalaista tuotantoa oleva ja täysin ilmainen Heiaheia, joka on paitsi erinomainen online-treenipäiväkirja, myös sosiaalinen treenipäiväkirja niin halutessasi. Heiaheiassa voit siis helposti kannustaa kavereitasi ja kommentoida heidän treenejään – ja voit myös jakaa treenisi suoraan Facebookkiin, mikäli haluat.

Palvelun suosio on kasvanut viime aikoina hurjaa vauhtia.

Tällä hetkellä otan ylös kaikki juoksusuoritukseni Garmin 405:llä, ja siirrän ne siitä Garminin omaan verkkopalveluun, mutta kirjaan kaikki juoksut myös Heiaheiaan – jonne merkitsen myös kaikki muutkin liikuntasuoritukseni. Heiaheiasta onkin tullut ykköstreenipäiväkirjani, ja ennenkaikkea sosiaalinen sellainen. On todella mukava seurata kavereiden treenejä ja saada kommentteja omista suorituksista.

Tänään Heiaheia.com päivittyi ja sen tilasto-osio uudistui erinomaisesti. Uusi tilastokokonaisuus visualisoi hienosti treenaamiseen niin vuosi-, kuukausi kuin viikkotasollakin, sekä harjoituskertoina, tunteina kuin matkassakin. Alla yksi ruutukaappaus aiheesta, eli näkymä meikäläisen juoksutilastoihin viime vuodelta (klikkaa kuvaa niin näet sen täysikokoisena). Tässä tilastonäkymässä treenit näkyvät viikottaisina palkkeina, jokainen treeni erillisenä palkin osana kestonsa mukaan, siten että mitä tahansa treeniä (eli palkin osaa) klikkaamalla saa vielä näkyviin ko. treenin tiedot.

Heiaheia.com-treenipäiväkirjan juoksutilastonäkymä

Lopuksi vielä todettakoon, että Heiaheian ylläpitäjät ovat kertoneet hyvin huolellisesta varmuuskopiopolitiikastaan. Sen perusteella uskoisin, että joillakin online-treenipäiväkirjojen käyttämisen esteenä oleva ”netistä ne tiedot voivat kadota” -pelko on Heiaheian kohdalla turha.

Kategoria(t): mittalaitteet, treenipäiväkirjat, yhteenvetoa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Treenipäiväkirjani: Heiaheia.com

  1. Arttu sanoo:

    Meinasin ensin tulla valittamaan, ettei tuon käytöstä itsellä tule mitään, jos tietojen importtaaminen tiedosta ei ole mahdollista ja jos karttatiedot puuttuvat. Sitten huomasin, että karttatiedot ainakin saa tiedostosta tuotua, mutta ilmeisesti syketietoja ei? Muuten ihan lupaavan oloinen palvelu. Endomondo tai Garmin Connect ei ole vielä ihan täysin vakuuttanu.

  2. Jep! Kartat tosiaan saa lähetettyä GPX-tiedostona. Suoraa importtausta Garminista ei (ainakaan vielä) ole. Itseäni tuo ei ole haitannut, sillä tutkailen sykekäppyröitä yms. tarkempia tietoja Garmin Connectissa ja sitten taas kaikenlaiset treenipäiväkirjaturinat kirjoittelen Heiaheiaan. Heiaheiaan merkkaan myös kaikki ”ei-garminoitavat” kuntoilut, kuten vaikkapa uinnit tai sulkapalloilut, minkä myötä Heiaheia toimii (toisin kuin Garmin Connect) meikäläisellä ihan _kaiken_ liikunnan treenipäiväkirjana – ja ennenkaikkea sosiaalisena sellaisena.

  3. Arttu sanoo:

    Nyt on vähän aikaa tullut testailtua Heiaheiaa lisää ja eiköhän käyttöä tule jatkettua. Syketiedot Garmin Connectiin ja .gpx Heiaheiaa, kuten myös kaikki liikunnat, joissa sykemittari ei ole mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s