Hiihtoa!

Hommasin talvella 2009 sukset noin 15 vuoden hiihtotauon jälkeen. Tuona talvena en käynyt hiihtämässä kuin pari kertaa lasten kanssa. Seuraavanakin talvena hiihtokilometrit jäivät melko vähäisiksi, vaikka talvi olikin runsasluminen ja olin edellisenä keväänä innostunut juoksemisesta. Vasta aivan lopputalvesta havahduin siihen, miten hyvä kakkoslaji hiihto on juoksuharrastajalle talvikelien aikaan.

Tämä talvi on jälleen ollut Helsingin seudullakin huikean luminen – ja nyt onkin sitten tullut hiihdettyä. Lumitalvi alkoi jo marraskuun puolella. Marras-joulukuussa sivakointikilometrejä ei kertynyt vielä kuin 44, mutta tammikuussa jo 150.

Etenen perinteisellä. Muistelen osanneeni jotenkuten luisteluhiihtää lapsena, mutten ole edes yrittänyt sitä nyt opetella, vaan olen keskittynyt pertsaan, joka juoksua ajatellen taitaakin olla se parempi tyyli.

Summasummarum:
Hiihtoa 1993-2007: 0 km
Talvi 2008-2009: muutama kilometri
Talvi 2009-2010: 44 kilometriä
Talvi 2010-2011: 257 kilometriä tähän mennessä

Kevätjuoksukelejä odottelen intoa piukassa, mutta niin kauan kuin hiihtokelit jatkuvat saa hiihto toimia hyvänä kakkoslajina. Samaan tapaan kuin maantiepyöräily kesäisemmillä keleillä. Tässä vaiheessa vuotta hiihtokilometrejä on kasassa enemmän kuin juoksua, mitä sitäkin on kertynyt – kelit ja hiihtointo huomioiden – ihan mukavasti; 177 kilometriä.

Viime vuonna tammi-helmikuu meni aikalailla plörinäksi. Nyt vuosi on lähtenyt kerrassaan mainiosti käyntiin.

Kategoria(t): hiihto, korvaavat lajit, yhteenvetoa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hiihtoa!

  1. Olli sanoo:

    Kun olet saanut pertsan tekniikan kuntoon, opettele luistelu siihen rinnalle. Etuna kovempi vauhti & hauskemmat alamäet (luistelusuksilla tai lähinnä monoilla on aika paljon parempi laskutuntuma ainakin amatöörille).

    Sitten kun on molemmat tekniikat hallussa, voi hiihtää kovemmilla pakkasilla pertsaa (luistelu menee väkisinhiihtämiseksi, kun liuku huononee) ja pikkupakkasilla / plussalla voi luistella (jolloin pääsee kunnolla liu’uttamaan eikä tarvitse murehtia plussakelin pitovoitelun haasteista).

  2. Joo kyllä se voi olla, että ensi talvena edessä on luistelusuksien osto ja ko. tyylin opettelu. Sen verran sitä välillä kaihoisasti katsoo perään, kun luistelutaiturit pyyhältää monta pykälää kovemmalla vauhdilla ohi ja katoaa taivaanrantaan.. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s