Suuria suunnitelmia

Kirjoittelin tuossa muutama päivä sitten Facebook-sivuilleni tällaisen päivityksen:

Vanha rakki ei ihan hetkessä opi uusia temppuja. Heinäkuun lopussa koetin ensimmäisen kerran uida oikeaa kroolia (uloshengitys veteen). Ihan onnetonta räpiköintiähän se oli. Laskin juuri Heiaheiasta, että olen sen jälkeen tahkonnut altaassa 52 kilometriä – ja tänään tuli sellainen fiilis, että homma alkaa vihdoin sujua edes kohtuullisesti. Projekti ”Barcelona 2013” tuntuu yhden (pienen..) askeleen realistisemmalta!

Projekti Barcelona 2013? Niin, kai se pitää täällä bloginkin puolella jo ääneen sanoa. Lähdin mukaan Liikutaan hyvää -hyväntekeväisyysprojektiin, jolla lisätään tietoisuutta Veripalvelun Luuytimenluovuttajarekisteristä sekä kerätään varoja rekisterin toimintaan. Siinä sivussa treeniryhmämme tähtää syksyyn 2013 ja (pelottavan) pitkään triathlon-kisaan. Eli eli, alunperin ensi kesän päätavoitteeni oli tarkoitus olla Finntriathlonin puolimatkan kisa, jossa siinäkin minulla riittää tekemistä. Tämän hyväntekeväisyysjutun innoittamana lokakuussa 2013 odottaa nyt kuitenkin vielä suurempi haaste, eli triathlonin täysmatka, Ironman-kisa Barcelonassa. Moisesta olin jo jonkin aikaa haaveillut, mutta vielä vähän aikaa sitten tuumailin, että ehkä vuonna 2014…

Tiedän hyvin, että juuri tällä hetkellä minusta ei moiseen olisi – ja saa nähdä onko ensi vuoden lokakuussakaan, mutta siitä toki nyt lähdetään, että on! Tässä on kuitenkin ainutlaatuinen mahdollisuus käsillä, sillä vietän parhaillaan ”välivuotta” työelämästä, keskittyen perheeseen & treenaamiseen, ja tämän Liikutaan hyvää -projektin myötä saan innokkaan treeniryhmämme yhteistsemppauksen lisäksi huikean hyvää valmennusapua: projektin yhtenä alkuunpotkaisijana ja tiimimme coachina toimii Antti Hagqvist.

Aikatavoitetta en ensimmäiselle täysmatkalleni aseta, tavoite on päästä maaliin ja saada huikea kokemus – ja jos intoa piisaa, lähteä sitten parantamaan aikaa jossain kisassa 2014.

Suurin haasteeni on uinti, kuten kirjoitukseni alusta voi jo päätellä. Pyöräily sujuu paremmin, vaikka tänä vuonna fillarointimäärät jäivät säälittävän vähiin. Yhtään 180 kilometrin mittaista lenkkiä en ole vielä koskaan tehnyt, joten tuntemattomille vesille satulassakin saan vielä seilata. Juoksu on paras lajini, mutta on toki aivan eri juttu, miten koipeni toimivat maratonilla, jolle olen ”lämmitellyt” 3,8 kilometrin uinnilla ja 180-kilometrisellä maantiepyörälenkillä.

Seuraavan 10 kuukauden aikana siis katsotaan, saadaanko tällainen kohta nelikymppinen perheenisä väännettyä vuodessa ensimmäiseltä olympimatkalta täysmatkalle. Nyt ei ainakaan haastetta tavoitteesta puutu – ja kävi itse koetoksessa lopulta miten tahansa, hienoja treenejä ja mielenkiintoisia kokemuksia on luvassa!

Kategoria(t): Projekti "Täysmatka 2013", tavoitteita, triathlon, uinti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Suuria suunnitelmia

  1. Läskimaija sanoo:

    Hei, mikä hieno päätös! Tuo luuydinluovutusrekisteriin liittyminen on ollut harkinnassa joskus ennenkin, pitänee harkita sitäkin uudelleen. Tuo Barcelona vaikuttaa kiinnostavalta. Joskus kun sitä aiemmin vilkaisin, oli ennakkopelkoa erityisesti pyöräilyreitin suhteen- mutta sehän näyttää ihan mahdolliselta, semminkin kun on muulta liikenteeltä suljettu, pitääkin ehkä harkita sitäkin uudelleen. Tulen seuraamaan innolla blogiasi, lähdinpä mukaan tai en. Tsemppiä treeneihin! :)

  2. Mahtavaa!
    Joroisissa siis viim. tavataan, ellei sit törmätä Kuusijärven pikamatkalla, HCR:llä tai ExtremeRunissa.
    On kyllä kieltämättä iso harppaus varttimatkasta täyspitkään, huhuh, tsemppiä! Ite meinaan ottaa sen kiikariin 2014.

    -s

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s