Tavoitteet 2013

Tämä vuosi tullee olemaan hieman erilainen kuin aiemmat – juoksupainotteisemmat – kuntoiluvuoteni. Jätän ainakin pitempien juoksumatkojen ennätyskaavailut sikseen ja keskityn ennenkaikkea triathlon-harjoitteluun. Käytännössä tuo tarkoittaa eritoten seuraavaa: pyrin parantamaan nyt jossain surkean ja välttävän välimaastossa loiskuvaa uintitekniikkaani, lisään huomattavasti pyöräilyn määrää (eritoten pitkiä lenkkejä) ja teen paljon yhdistelmäharjoituksia.

Vuoden ensimmäinen isompi koetos tulee olemaan Pirkan hiihto (90 km perinteisellä). Viime vuonna tahin tuon ensimmäisen kerran läpi. Aikaa meni 9.17. Kertyipä tänä talvena hiihtokilometrejä miten tahansa, niin tuonne on tarkoitus mennä – ja vaikkei Pirkan hiihdossa ajalla sinänsä minulle niinkään ole väliä, niin eiköhän kuitenkin siitä lähdetä, että yhtä kertaa kokeneempana taival menee tänä vuonna alle yhdeksän tunnin.

Keväällä käyn varmasti joissain juoksukilpailuissa. Kymppi saisi kulkea alle 45 minuutin (viimeisin kympin noteeraus viime keväältä, 45.55) ja Viikin Viitosella aikatavoitteeksi taidan asettaa 21 minuutin alituksen (ennätys nyt 21.29).

Heinäkuussa on sitten vuorossa ensimmäinen triathlonin puolimatkani Joroisissa. Tällä hetkellä 6,5 tunnin alitus tuntuu realistiselta tavoitteelta, mutta katsotaan nyt, jos kevään ja kesän aikana saan niin hyvää harjoittelua kasaan, että lähden hakemaan kuuden tunnin alitusta.

Kuten aiemmin kirjoittelin, tänä vuonna on tarkoitus kokeilla myös triathlonin täysmatkaa, vaikka varmaan moni järkevämpi sälli jättäisi sen näillä kuntopohjilla suosiolla vuoteen 2014. Aiemmin kaavailemani Barcelonan kisa on siviilikuvioiden kannalta hieman hankalaan aikaan – niinpä olen katsastellut myös muita vaihtoehtoja debyytti-Ironman-kisalleni. Tällä hetkellä tuumailen suuntaavani Nastolaan, Pajulahdelle, jossa tuoreimpien tietojen mukaan järjestetään täyden matkan kisa 24.8. Ajankohta on erinomainen ja kotimainen tapahtuma on siitäkin hyvä valinta, että ensimmäinen täysmatkani menee kuitenkin oppirahoja maksellessa, joten lienee fiksumpaa suunnata johonkin isompaan ulkomaan häppeninkiin sitten vaikka 2014, jos (kun?) intoa edelleen piisaa. Maaliin pääseminen, siinä tavoite! Aika siis tulee tässä koetoksessa olemaan toissijainen juttu. Jos juuri nyt pitäisi jotain aikaa makustella, niin tällä hetkellä 14 tunnin alitus – jolla silläkin vielä oltaisiin tuloslistalla melko lailla loppupäässä – tuntuisi hyvältä bonukselta. Tällä hetkellä minulla ei ole hajuakaan esimerkiksi siitä, mitä keskivauhtia jaksan ajaa 180 kilometrin pyörälenkin, ja vielä vähemmän ymmärrystä siitä, mikä on juoksukuntoni täysmatkan uinti- ja fillariosuuksien jälkeen. Mutta siitä lähdetään, että tämän vuoden jälkeen näistäkin aiheista jotain käsitystä jo löytyy!

Treenikilometrimäärinä vuosi voisi olla jotain seuraavaa. Vertailun vuoksi edelliset vuodet oheen:

       2009   2010   2011   2012   2013 tavoite
=============================================================
Juoksu    805   1158   1514   1682   1200       
Pyöräily    0 *  722   1690   1186   2500    
Hiihto     0 *   87   398   450   500  
Uinti      0 *   10    20    88   100  

* = Huhtikuussa 2009 innostuin juoksemisesta. Tuona vuonna en 
  vielä muita kilometrejä merkannut ylös, mutta ei niitä kyllä 
  kertynytkään - ainakaan treenimielessä - juuri ollenkaan.

Tästä sitten suunnitelmat vielä talven ja alkukevään aikana tarkentuvat, mutta halusin jo nyt kirjata jotain kaavailuja & fiiliksiä ylös.

Mielenkiintoinen vuosi edessä!

Loppuun vielä kevennyksenä kuva Kumpi.fi 2012 -kisan palkintojenluovutustilaisuudesta. Kiitos, Heikki. ;)

Kumpi.fi 2012 -kisa ohi - ja pullot tuotu.

Kategoria(t): harjoittelun hienosäätö, Kumpi.fi-kisa, Projekti "Täysmatka 2013", tavoitteita, triathlon, yhteenvetoa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Tavoitteet 2013

 1. Hah!! Juuri kirjoittelin oman vastaavan bloggauksen :)

  Hyvät ja nousujohteiset tavoitteet!! Tsemppiä toteutukseen :)

 2. Läskimaija sanoo:

  Hehee, hienot kumpi.fi palkinnot ja siisti vuosi muutenkin sinulla kasassa!! :) Onnea ja reipasta mieltä Pirkan hiihtoon, itse taidan sen vielä tänäkin vuonna skipata koska kaikki energiavarat lienevät kohdistettava nyt sattuneesta syystä juoksenteluun. Sen sijaan kenties vitosella ja Nastolassakin ehkä nähdään, vähän on nääs nyt alkanut tuntua taas matka pitkältä :)

 3. Puolimatkassa sanoo:

  Tsemppiä vuoteen! Täysmatkan triathlon on kyllä kova suoritus ja hienoa, että rohkenet. Uskon sen sujuvan hyvin, jos jaksat treenata säänöllisesti! Itse en ole vielä täysmatkoille eksynyt, mutta urheilusta muuten kyllä tulee nautittua!

  Ei muuta kuin allasvettä lämmittämään!

 4. Hanne sanoo:

  Terve!
  Niinhän tuo näyttää siltä että samaan koitokseen ollaan menossa =D Samoilla ajatuksilla täällä, ajasta viis kunhan maaliin pääsee. Ja varmasti saat joroisten puolikkaan alle 6 tuntiin menemään, miula oli viime vuonna tavote 7h alitus ja tunnilla meni ali :)

  Ja miutakin kiinnostas kovasti osallistua tuohon pirkanhiihdon 90km:lle! Perhana kun se on taas siellä kaukana, katsellaan…

  Tsempit treeneihin!

 5. Paluuviite: Treenikilometrikatsaus kesäkuun alkajaisiksi | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s