Rankat 90 kilometriä

Näin kauniilla laduilla hiihdettiin 2011!

Tämä kuva on vuodelta 2011, jolloin hiihdin Pirkka-debyyttinäni Puoli-Pirkan (45 km). Puoli-Pirkan lähtöalue / täysmatkan puoliväli Hämeenkyrön lentokentällä.

Olipa kokemus! Hiihdin eilen elämäni toisen Pirkan hiihdon (perinteinen tyyli ja 90 kilometriä). Viime vuonna lähdin matkaan todella varovasti, ainoana tavoitteenani maaliin pääsy. Perillä Teivon raviradalla olin tuolloin 9 tuntia ja 17 minuuttia Kankaanpään aamuisen startin jälkeen. Tänä vuonna tiesin olevani yleisesti paremmassa kunnossa, ja kun hiihtokilometrejäkin oli alla sentään hitusen enemmän kuin viime vuonna (jos nyt ei tänäkään talvena mitenkään paljoa), niin olin päättänyt lähteä hakemaan 9 tunnin alitusta – jopa 8,5 tunnin aikaa (jota nopeammin kuitenkin suurin osa täysmatkalaisista viime vuonna sivakoi) pidin etukäteen ihan realistisena.

Kisasunnuntaita edeltävänä yönä tuli sitten lumimyräkkä, joka laittoi reitin aivan uuteen uskoon. Ladut olivat pyryn jäljiltä pöpperöiset, välillä katosivat kokonaankin. kisan kärkihiihtäjillä meni matkaan noin tunti kauemmin kuin viime vuonna! Koville se siis otti, mutta onnistuin kuitenkin alittamaan 9 tunnin rajan. Kun kelit olivat näiden kahden Pirkan hiihto -kokemukseni välillä noin erilaiset, niin oma suhteellinen sijoituskin (jolla noin muuten ei toki ole käytännössä mitään väliä) kertoo paljon: viime vuonna miesten yleisessä sarjassa taakseni jäi vaivaiset 10 prosenttia hiihtäjistä. Tänä vuonna, jos olisin ollut yleisessä sarjassa, olisin jättänyt siinä taakseni 43 prosenttia muista hiihtäjistä. M40-sarjassa, jossa nyt tuoreena nelikymppisenä olin ensimmäistä kertaa, taakse jäi 36 prosenttia muista suksijoista – vaikka aikani ei parantunut viime vuodesta kuin noin 20 minuuttia!

Rankka ja hieno kokemus, mutta sen päätin, että seuraavan kerran lähden Pirkan hiihdossa hakemaan uutta ennätystä vain, jos latu/kelitilanne on vähintäänkin tyydyttävä. Säähän oli sunnuntaina varsin oiva, lumipyryn jo lakattua, mutta toki kunnon laduilla hiihtäminen olisi ollut aika paljon mukavampaa. :)

Kuva on vuodelta 2011, jolloin hiihdin Pirkka-debyyttinäni Puoli-Pirkan (45 km).

Kategoria(t): hiihto, massahiihdot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Rankat 90 kilometriä

  1. Läskimaija sanoo:

    Hienoa! Oliko alamäissä tiivistä tunnelmaa, joutuiko siellä väistelemään kaikkialle laonneita ihmisiä vai mitenkä? :) Onnittelut, tuo on kaikenkaikkiaan hurja matka, yli keskivertotyöpäivän punnerus! Erityisen hienoa näissä kaikissa Pirkan reissuissa on minusta jotenkin se, että niissä siirrytään kartalla oikein reilu loikka, siinä tuntee ittensä ihan jokskin entisaikojen samoojaksi. Ittelläni on tää suksipirkka tyystin vielä kokematta – ehkä ensin vuonna! :)

  2. Joo näyttää hauskalta Garmin Connectin karttanäkymässä.

    Laonneita sivakoijia ei näkynyt, mutta joitain todella uupuneen näköisiä Puoli-Pirkan hiihtäjiä tuli matkan loppupuolella kyllä vastaan. Voi vain kuvitella miten rankkaa taivalta oli lopussa kaikilla reissun päällä pisimpään viipyneillä täysmatkalaisilla (osa kun hiihti 11-13:kin tuntia). Toisaalta voi olla, että siinä ryhmässä moni osasi ottaa rennosti, nautiskella todella rauhassa kaikista huoltopisteiden antimista – ja tulivat kenties kaikkein hyvävoimaisimpina maaliin! :)

  3. Paluuviite: Kevättä sommassa | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s