Hesarin haastateltavana, duathlon-kisassa Kuusijärvellä ja muita kuulumisia

Onpas tapahtunut paljon sitten viimeisimmän blogikirjoitukseni.

”Hifistelytossuissa” Hesarissa

Päädyin tuossa keväämmällä Helsingin Sanomien haastateltavaksi juoksuvermeitä koskevaan juttuun. En siis tokikaan minään asiantuntijana, vaan halusivat ihan tavallisen juoksuharrastajan kertomaan kokemuksistaan. Mikäpäs siinä, ihan hauskahan se oli aiheesta turista. Pieni harmi oli tosin se, että lopulliseen juttuun oli höpsön otsikon ohella ilmestynyt pari kummallisuutta (joita ei ollut siinä versiossa, jonka sain haastattelun jälkeen tarkistettavakseni). Artikkelissa sanottiin, että käytän tukea tarjoavia kenkiä sen takia että treenaan triathloniin (jolla ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä – oikea jalkani vain kaipaa selvästi ylipronaatiotukea). Lisäksi lopun suora lainaus, jossa kerroin kaverini vekkulista Facebook-päivityksestä, oli kirjoitettu lopullisessa versiossa ihan uusiksi kummallisine Keijo-selityksineen. Alkuperäinen päivitys oli: ”Patsastelen täällä Länsiväylä-juoksun lähtöalueella ja täytyy sanoa, että juoksijat ovat noin keskimäärin aika Keijon näköistä porukkaa.” Kun vielä triathlon oli sekä artikkelissa että otsikossa kirjoitettu thriatlon, ei jutun final-versiolle voi kai ihan kympin arvosanaa sanomalehtiartikkeliksi antaa (liekö se sitten päätynyt viimehetkellä jonkun muun kuin itse haastattelun tehneen toimittajan korjausten uhriksi?) mutta saatoinpa sentään nyt kuitenkin nuo kummallisuudet korjata täällä blogissani. :)

V&O:n Mika viimeistelemässä asennusta

V&O:n Mika viimeistelemässä asennusta

Aerobarit maantiepyörään

Viime viikolla vierailin Velo & Oxygenissä hommaamassa aerobarit Wilieriin. Paikan palvelu oli jälleen aivan huippuluokkaa – voin suositella liikettä lämpimästi! V&O:n Mika katsoi asennuksen jälkeen ajoasentoni sopivaksi. Tehtiin sellainen kompromissi, että on hyvä ajaa paitsi lepuuttajiin nojaten myös muutoin. Toki puhtaat ”aerobar-asetukset” tekisivät pyörästä triathlon-kisoja varten nopeamman – ainakin teoriassa – mutta todettiin, että meikäläisen tapauksessa tuo kompromissi oli paras ratkaisu.

Heti liikkeestä lähdettyäni piti tietysti sitten päästä noita ihmetankoja käytännössäkin kokeilemaan! Tein pienen lenkin ja hyvältähän ne vaikuttivat. Olen pyörän kanssa aikamoinen arkajalka, mutta yllätyksekseni en kokenut aerobarien varassa ajaessani sellaista välitöntä kuolemanpelkoa, mitä Läskimaija minulle kuvaili. Paljonhan noilla varmaan pitää kuitenkin ajella, ennen kuin asentoon kunnolla tottuu ja aerodynaamisemmasta asennosta saa kunnolla kaiken irti.

Aerobarit ensitestissä

Aerobarit ensitestissä

Kovempaan testiin päivitetty pyöräni pääsi seuraavalla viikolla duathlon-kisassa, mutta siitä lisää tämän blogiturinan lopussa.

Osallistujaennätys Viikin Viitosella

Lauantaina oli sitten ohjelmassa kevään ensimmäinen Viikin Viitonen (tai no, talvinen Special Edition -kisa oli jo huhtikuussa juostu, mutta nyt päästiin ensimmäistä kertaa normaalikelien ja -kisan pariin tänä vuonna!). Aamulla kävin vielä tarkistamassa kisareitin, jonka olin jo edellisenä päivänä merkinnyt, ja sitten siirryin kisakeskukseen hyvissä ajoin ennen starttia. Jo puoli tuntia ennen lähtöä väkeä oli paikalla mukavasti ja ennakko-oletukseni uudesta osallistujaennätyksestä alkoivat vahvistua. Silti lopullinen osallistujamäärä, 75, oli aikamoinen yllätys. Tosi hienoa, että noin moni tuli Viikkiin kokeilemaan 5K-kuntoaan! Lähdössä piisasi hienosti vilskettä, kuten tästä starttivideostakin näkyy.

Ensimmäinen duathlon-kisani

Alkuvuodesta liityin Helsinki Triathlonin jäseneksi ja eilen tiistaina olin ensimmäistä kertaa mukana seuran tapahtumassa: Kuusijärvellä järjestettiin HelTri-cupin osakilpailuna duathlon-kisa, eli juoksu-pyöräily-juoksu (matkat noin 3,9 km + 20 km + 3,9 km). Etukäteen vähän jännitti, kun en tiennyt oikein mitä odottaa. Kyseessä oli ensimmäinen duathlon-kisani ja juoksun jälkeen en ole koskaan fillaroinut (lujaa).

Ensimmäinen juoksuosuus rullasi ihan mukavasti. Vedin suht ripeästi, ajatellen että kyllä vaihdossa ja pyöräosuuden alussa voi sitten tarvittaessa vähän ”palautella”. Aikaa meni 3,94 kilometrin matkaan 17:33. Vaihdon otin sangen rauhallisesti ja kyllä siihen aikaa suttaantuikin – juoksuosuuden loppumisen ja pyöräosuuden alun välissä kului 2:17 (sisältää pienen talutuspätkän rannan vaihtoalueelta asfalttiosuuden alkuun).

Pyöräily sujui ongelmitta ja ihan tyytyväinen olen 20 kilometrin lenkin keskinopeuteeni – 31,4 km/h – varsinkin kun kahdesti ajettu kierros sisälsi Kuninkaanmäen nousun. Eihän tuo mikään kummoinen vauhti ole, mutta pyöräilijänä(kin) olen vielä kovin noviisi.

Fillariosuuden jälkeen pyörän kanssa kipitys vaihtoalueelle, kypärä ja hanskat pois ja lenkkarit takaisin jalkaan pyöräilykenkien sijaan. Jotenkin tuohonkin meni 1:30. Juuri samaan aikaan kanssani pyöräosuudelta tullut tyyppi ampaisi juoksuosuudelle varmaan 20 sekuntia minua ennen. Voisi varmaan joskus harjoitella pelkkiä vaihtojakin – ja hankkia sellaiset pikanauhat yksiin lenkkareihin…

Toisella juoksuosuudella jalat toimivat heti alusta yllättävänkin hyvin. Heti alkuun tulikin juoksuosuuksieni nopein kilometri (4:10). Jälkimmäinen juoksu meni lopulta 10 sekuntia ensimmäistä nopeammin keskivauhdilla 4:25/km ja samalla ohittelin suurin piirtein yhtä monta kisaajaa, kuin pyöräosuudella oli mennyt ohi. Maalissa oma kello näytti kokonaisajaksi 1:17:08.

Hauska kisa, mukavaa porukkaa ja mainiota kovaa treeniä! Kiitos järjestäjille.

Kategoria(t): duathlon, juoksuvaatteet, kengät, maantiepyöräily, pyörän lisävarusteet, pyörät, triathlon, urheiluliikkeet, Viikin Viitonen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s