Moppi suussa Kuusijärvessä!

Tiistaina oli sitten ohjelmassa kesän ensimmäinen triathlon-startti, Helsinki Triathlonin Heltri-cupin Rykäsy, eli sprinttimatkan harkkakisa. Ajatuksissa oli saada tuosta hyvää treeniä ja ehjä kisasuoritus alle ennen viikonlopun Vantaa Triathlonin perusmatkan koetosta. Tuli kuitenkin koettua ”hieman” jotain muuta kuin ehjä kisasuoritus…

Lähdin paikalle viimetingassa ja kiireellä, käymättä läpi kisa-checklistiä, jollaisen jo viime kesänä itselleni triathlon-skaboja varten rustasin. Lähtöpaikalla märkäpukua päälle kiskoessani sitten hoksasin sekä uimalasien että –lakin jääneen kotiin! Sain onneksi ystävälliseltä seuratoverilta lasit lainaan. Ne istuivat ihan hyvin, mutta vedessä kaipaan auttamatta omia, vahvuuksilla varustettuja uimalasejani – reittipoijujen tähyäminen ei huuruisilla laseilla ole meikäläisen silmien miinuslukemilla kovin helppoa. Kaiken lisäksi lakin puute teki hommasta entistäkin haastavamman: vaparia uidessa moppitukkani lensi koko ajan silmille ja suuhun. Oli pakko pysähtyä monta kertaa pyyhkimään tukkaa pois kasvoilta! Koko uinti oli näin ollen kaikkea muuta kuin sujuva suoritus ja vei pysähdyksineen (ja todnäk aikamoisine mutkitteluineen) tolkuttoman kauan jopa meikäläisen mittapuulla.

Ainakin tiedän nyt, miltä tuntuu uida siivousmoppi suussa.

Pyöräilykään ei sujunut ilman kommelluksia: Toisella kierroksella Kimalaisentiellä sain pysähtyä poimimaan pyörästä irronnutta kadenssisensoria. Loppumatkasta, liikenneympyrään tullessa, edessä oli ruuhkaa (suojatiellä kävelijöitä ja heidän eteensä pysähtyneitä autoja). Äkkipysähdyksessä laskin jalan jotenkin huolimattomasti, varpaat edellä maahan ja naps – pohje kramppasi! Venytin pohjetta hetken ja pyörittelin sitten vaihtopaikalle.

Tuossa vaiheessa alkoi jo vähän naurattaa.

Juoksu kulki ylläreittä, mutta koko ajan sain varoa askelta, pohkeen viestitellessä krampin uusintamahdollisuudesta.

Parempi se nyt toki oli kokea nämä kohellukset Rykäsyssä kuin ensi viikonlopun pitemmällä matkalla. Se ainakin painui mieleen, että kisa-checklistin käyn jatkossa läpi aina ennen kuin lähden kotoa, vaikka kuinka tulisi kiire!

Kategoria(t): HelTri-cup, kohellukset, triathlon, uimalasit, uinti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s