Väsyttää

Jo useamman päivän olo on ollut lähes koko ajan poikkeuksellisen nuutunut ja vetämätön. Treenejä ja jopa treenikisoja on siinä ohessa tullut tehtyä, mutta olo ei ole ollut normaali: mieli ja keho ei halaja samalla tavalle lenkille kuten yleensä.

Tämä lienee useamman asian summa. Olen kärsinyt viime viikolta alkaen jostain melkoisen häijystä siitepölyallergiasta. Allergian itsensä aiheuttaman väsymyksen ohella myös käyttämäni allergialääkkeet ovat voineet tuoda lisänsä soppaan. Pelkästään allergian piikkiin homma ei kuitenkaan taida mennä. Katselin nimittäin juuri treenilogiani Heiaheiassa ja totesin, että nyt toukokuun myötä kasaan tulee neljäs perättäinen yli 30 tunnin treenikuukauteni. (Vertailun vuoksi: 2009 ei moisia minulla ollut vielä ollenkaan, 2010 yksi kappale ja 2011 & 2012 kasaan tuli molempina kaksi yli 30 tunnin kuukautta.) Kaiken lisäksi olen tehnyt viimeisen 25 päivän sisään 5 kisasuoritusta (Keskuspuisto-Olarin puolimaraton, Tour de Ulvilantie -juoksu, HelTri-cupin duathlon, Kumpula-juoksu ja HelTri-cupin Rykäsy). Kisakalenterini kertoo, että aiemmin viivalla on tullut oltua enimmillään kolmesti kuussa.

Nuo kisat + neljän kuukauden ennätyksellinen treeniputki yhdistettynä meikäläisen kuntoilutaustaan ja siihen faktaan, etten taida enää olla ihan 19-kesäinen, maustettuna allergialla. Ei tarvinne lähteä tuota pidemmälle väsyolon syitä hakemaan!

Nyt otan kolme päivää ennen Vantaa Triathlonia todella iisisti. Tänään kevyttä uintia Kuusijärvellä, huomenna ehkä pientä fiilistelyä pyörällä ja lauantai täyttä lepoa.

Mainokset
Kategoria(t): väsymys, yhteenvetoa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s