Ennätys Vantaalta ja diagnoosi ortopediltä

Maalia kohti!

Maalia kohti!

Edellisessä blogahduksessani mallailin kisakalenteria syksylle. Suunnitelmistani toteutuivat Espoon rantakymppi, Puistolajuoksu ja Vantaan maratonin puolikas. Rantakympillä meno oli vielä kovin kankeaa ja raskasta, Puistolajuoksussa alkoi löytyä jo vähän rullaavuutta ja Vantaalta tuliaisena olikin sitten uusi puolikkaan ennätys.

Tuon jälkeen odotin jo innolla loppusyksyn kovia treenejä ja viimeisiä kisoja, mutta samaan aikaan jo useamman viikon oikeassa sääressä silloin tällöin tuntunut, pistemäinen kipu alkoi huolettaa. Lopulta päädyin lääkärin ja sitä kautta ortopedin pakeille – ja nyt on selvää, että jalassa on jotain pielessä. Todennäköisesti kyseessä on rasitusmurtuma, mutta se varmistuu vasta perjantain lisäkuvauksen jälkeen.

Toinen vaihtoehto on osteoidi osteooma, eli hyvänlaatuinen luukasvain. Hyvänlaatuisuudestaan huolimatta jälkimmäinen saattanee pahaksi äityessään olla rasitusmurtumaakin keljumpi vaiva, mutten nyt pohdi asiaa sen enempää ennen lopullista diagnoosia. Joka tapauksessa näyttää siltä, että juoksut on toviksi juostu. Edessä lienee siis uinti- ja cyclocross-painotteinen treenijakso. Todennäköisesti loppuvuosi tulee otettua yleisestikin vähän kevyemmin, sillä juoksuhimot ne suurimmat olisivat nyt olleet.

Hirveän harmistunut en silti ole. Olisi ollut ihan eri luokan keljuus, jos tämä säärivaiva olisi iskenyt esimerkiksi kesällä, torppaamaan täysmatkaunelmani.

Kategoria(t): ennätysjuoksu, vammat, Vantaan maraton. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ennätys Vantaalta ja diagnoosi ortopediltä

  1. Paluuviite: Ehjä sääri, kuntosalikortti ja päivitetyt pyörätilastot | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s