Vähillä treeneillä Finntriathloniin

Post Ironman Blues? Rasitusmurtuman jälkeinen arkuus tehdä kunnon juoksutreenejä? Paluu työelämään sapattivuoden jälkeen? (Teko)syitä on monia, mutta fakta on se, että treenikilometrejä ei tänä vuonna ole kertynyt viime vuoden malliin. Selvää toki olikin, ettei niitä samaan tahtiin kerry, mutta siitä huolimatta oheinen tilasto on nyt Finntriathlonin kynnyksellä hieman kiusallista katsottavaa.

Treenikilometrit vuoden alusta Finntriathlon-viikon alkuun asti, 2013 vs 2014.

Treenikilometrit vuoden alusta Finntriathlon-viikon alkuun asti, 2013 vs 2014.

Kuntosalikäyntien osalta sama tilasto näyttää tälle vuodelle voittolukemia 46-2, mutta tuo ei liiemmälti odotuksia triathlonin puolimatkan suhteen nosta. Viime vuonna Joroisilla kulki tavoitteiden mukaisesti. Tälle vuodelle olin jossain vaiheessa kaavaillut 15 minuutin (ja vuodenvaihteessa jopa 30 minuutin) aikaparannustavoitetta. Selvää on, että 5:45-aika on nyt melkolailla utopiaa. Olisin erittäin tyytyväinen viime vuoden aikaan (5.59), mutta todennäköisesti aikani painuu näin vähäisillä treeneillä väistämättä kuuden tunnin tuolle puolen.

Innolla lähden silti kohti Finntriathlon-viikonloppua. Vaikka kunto ei ole viime kesän tasolla, ja ajatukset aikaparannuksesta pitänee unohtaa, on tiedossa silti mukava kuntoiluviikonloppu – ja Finntriathlonissa on mukava nähdä roppakaupalla kavereita! Pienen seurueemme yöpymispaikka on sama majatalo, jossa viime vuonnakin olimme. Kaikki muutkin siellä viimeksi majoittuneet varasivat paikan uudelleen jo viime kisan yhteydessä, joten terveisiä muun muassa Hyvinkään Pyöräilijöiden triathlonisteille, joiden kanssa varmaan kohta taas päästään kertailemaan kisapäivän kulkua rantasaunalla.

Jeffrey Brownin kirjasta "Darth Vader ja poika".

Jeffrey Brownin kirjasta ”Darth Vader ja poika”.

Finntriatlonin jälkeen jatkan varmaan lyhyempien juoksumatkojen ennätysmetsästystä, mutta pitemmällä tähtäimellä tarvitsen selvästi jonkun kaukaisemman ja eeppisemmän tavoitteen. Kaipaan sitä motivaatiofiilistä, jonka Projekti ”Täysmatka 2013” toi treenaamiseen.

Kategoria(t): puolimatka, tavoitteita, triathlon, yhteenvetoa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vähillä treeneillä Finntriathloniin

  1. Hanne sanoo:

    Minä luulin että oon ainut näillä ajatuksilla oleva :o Hyvä että kävit kommentoimassa. Tsemppiä kisaan! Itse olisin tyytyväinen jos pääsisin tänä vuonna maaliin ajan sallimissa rajoissa..Nimimerkillä joroisiin 4x n. puolentunnin märkkäriuinnilla(ja halliuintia viimeeks helmikuussa)+ palttiarallaa 200-300km pyörällä :D (y)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s