Projekti #cycle148HKI – kerää pyöräilemällä Helsingin kaikki osa-alueet!

Aloitin keväällä pyöräilyprojektin, jolle annoin nimen/hashtagin #cycle148HKI. Koska tästä projektista on tullut sittemmin jonkin verran kyselyjä, päätin nyt kirjoittaa aiheesta blogitekstin, joka samalla toimii #cycle148HKI-keräilyn ”virallisena” ohjeistuksena.

”Säännöt” lyhyesti

1. Ideana on pyöräillä mahdollisimman monta Helsingin 148 osa-alueesta (periaatteessa mahdollisimman lyhyessä ajassa, tai esimerkiksi yhden vuoden mittaisen ajanjakson kuluessa, mutta erityistä aikarajaa ei ole).

2. Kun aloitat keräilyn, aloitat sen nollasta, riippumatta aikaisemmista pyörälenkeistäsi.

3. Jokainen #cycle148HKI-pyöräilijä pitää itse kirjaa keräämistään osa-alueista.

4. Kahden osa-alueen rajalla pyöräily tai muu pienen pieni raapaisu alueelle ei riitä, vaan alueen puolella on selvästi pyöräiltävä. Pienehkö käynti kuitenkin riittää, eli alueen läpi tai sen keskellä ei tarvitse käydä. Erikseen todettakoon, että Santahaminan osa-alueen kohdalla riittää varuskunnan portilla käynti.

5. Jokainen #cycle148HKI-keräilijä pyöräilee luonnollisesti omalla vastuullaan, liikennesääntöjä ja muita ulkoilijoita kunnioittaen & luontoa roskaamatta.

6. On toivottavaa, joskaan ei pakollista, ottaa ainakin osalla lenkeistä kuvia osa-alueista ja lähettää ne sosiaaliseen mediaan, esimerkiksi Instagramiin, hashtagilla #cycle148HKI, muiden keräilijöiden iloksi.

Karttapohjat

Ajantasalla oleva osa-aluekartta: http://bit.ly/osa-alueet

Sama kartta versiona, josta voi screenshotata itselleen ”ruksittavan” tai ”maalattavan” version keräilymerkintöjä varten: http://bit.ly/cycle148hki

Muuta huomioitavaa

Helsinki jaetaan virallisesti monella eri tavoin: 54 kaupunginosaan, 8 suurpiiriin, 34 peruspiiriin, 148 osa-alueeseen ja 369 pienalueeseen. Näistä 148 osa-aluetta (joita ovat esimerkiksi Punavuori, Lehtisaari, Hakuninmaa, Viikinmäki ja Uutela) on juuri sopiva jako tähän pyöräilyhaasteeseen. (Lisää Helsingin alueellisesta jaosta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_alueellinen_jako.)

Helsingin 148 osa-alueesta 142 on tavoitettavissa ilman vesistöylityksiä. Loput 6 vaativat jonkinlaisen venematkan ennen niiden saavuttamista, joten jo 142 alueen kerääminen on sangen hyvä tavoite sekin. Kuudesta veden ylitystä vaativasta osa-alueesta ainakin osalle menee julkisen liikenteen yhteysalus (kuten esimerkiksi Suomenlinnaan). Mikäli joku kerää 147/148 aluetta, kuulen siitä erittäin mielelläni. Kaikkien 148 alueen kerääminen menee jo melkoisen eeppiseksi suoritukseksi, johtuen osa-alueista eteläisimmän haastavuudesta.

» #cycle148HKI Twitterissä

» #cycle148HKI Instagramissa

MUKAVIA KERÄILYPYÖRÄILYJÄ!

Kategoria(t): Projekti "Cycle148HKI". Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Projekti #cycle148HKI – kerää pyöräilemällä Helsingin kaikki osa-alueet!

  1. Paluuviite: Oman #cycle148HKI-projektini tilanne | Mailanvarresta lenkkipoluille

  2. Paluuviite: Kuvia ja tilastoja – vuoden 2014 kohokohdat juoksutapahtumien järjestämisestä omiin ennätyksiin | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s