Pitempiä pätkiä poluilla

Syksyn aikana olen osallistunut kahteen mahtavaan polkukoetokseen. Syyskuun alussa juoksin/könysin elämäni ensimmäisen polkumaratonin Nuuksio Classicissa ja viime viikonloppuna oli ohjelmassa Louna-Rogainingin 6h-sarja.

Nuuksio Classic oli kaikinpuolin upea kokemus ja mahtavasti järjestetty tapahtuma. Treenien puolesta lähdin aika kevyellä valmistautumisella liikkeelle. Alkumatkasta vielä mietin, että ensi vuonna Nuuksio70-ultra voisi olla hyvä haaste, mutta loppumatkasta totesin, että ei ehkä sittenkään… Maalissa olin väsyneenä ja jalat sangen kipeänä, mutta mitään erityistä ongelmaa tai haaveria ei reissulla tullut.

liesjarvi

Louna-Rogaining juostiin Liesjärven kansallispuiston upeissa maisemissa. Huurteen peittämät pitkospuut olivat kauniit, joskin liukkaat.

Nuuksio Classicia varten hankin ensimmäisen juomareppuni – aiemmin olin pärjännyt pelkällä juomavyöllä. Camelbak Ultra Pro on osoittautunut kaikinpuolin mainioksi hankinnaksi. Näppärä käyttää, istuu hyvin selkään, säilytystilaa ja juomakapasiteettia on riittävästi – todella hyvä juomareppu, suosittelen!

Viime lauantain Louna-Rogaining oli myös mainio tapahtuma. Viime syksynä koin rogaining-debyyttini samassa tapahtumassa. Tuolloin osallistuin 2h-sarjaan, nyt kuuden tunnin kilpailuun. Vaikka maasto oli paikoin sangen hidasta, kertyi kilometrejä Garminiin 33,3. Veikkaan että meikäläisen kilometrit vs pisteet -suhde oli yksi koko skaban huonoimpia – sen verran heikkoa taisi olla reittisuunnitteluni. Tuohon pitää ensi kerralla panostaa enemmän. Sain maalissa myös vinkin, että alussa oli paljon porukkaa mennyt ”kauniissa letkassa” läpi kaikki kisakeskuksen läheisimmät rastit. Tuo kuulunee lajiin ja ehkä ensi kerralla pitääkin lähteä kiltisti letkaan mukaan.

Rogainingia taidan harrastaa jatkossa enemmänkin. Todella hauskaa puuhaa! Jos laji ei ole vielä tuttu, niin esimerkiksi täältä löytyy lisäinfoa.

Kategoria(t): kotimaan maratonit, Louna-Rogaining, Nuuksio Classic, polkujuoksu, rogaining. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s