Mailanvarresta raudan varteen

Blogin nimeä en sentään ole muuttamassa, mutta viime aikoina salihommat ovat olleet liikuntaharrastusteni kirkas ykkönen. Aiemmin raudan heiluttelu on jäänyt aika vähiin. Talvella 2014 ja 2016 tein melko hyvät salijaksot, mutta molemmilla kerroilla voimailu on kevään tullessa hiipunut ja jäänyt sen jälkeen lähes tyystin. Joulukuussa 2017 aloin taas käydä aktiivisemmin salilla, ja siitä lähtikin sali-into, joka ei ole vielä(kään) hiipunut.

Oppia on tullut haettua sekä muutamalta eri PT:ltä kuin myös kirjoista ja Youtubesta & muualta verkosta. Jefit-äppis, on osoittautunut mainioksi salitreenien kirjuriksi ja tilastonikkariksi (joistain puutteista ja paikoin hieman hupaisasta UI:stä huolimatta).

Nyttemmin olen innostunut erityisesti ”isoista liikkeistä”, ensin penkkipunnerruksesta ja tuoreimpana (taka)kyykystä, maastavedosta ja pystypunnerruksesta tangolla (’military press’). Sattuneista syistä minulla on tällä hetkellä aika monta eri treenipaikkaa, joten erilaisissa laitteissa – niiden hieman vaihdellessa – oman kehityksen tarkka seuraaminen on joltiseenkin mahdotonta. Sikälikin pidän noista neljästä mainitusta liikkeestä, että ne, kunnolla tehtynä, ovat oivia myös kehityksen seurannan kannalta.

Miten sitten olen kehittynyt? Noh, jokseenkin nollasta kun lähtee liikkeelle, niin alkuhan on aina etenemisen kannalta hauskaa likimain lajissa kuin lajissa. Vielä ei kummoisia rautoja liiku, mutta jotain kuitenkin. Merkittäköön nyt muistiin, että tällä päivämäärällä parhaat sarjat näyttävät näissä liikkeissä seuraavilta. Suluissa laskennallinen 1RM, eli yhden toiston maksimi parhaan sarjani perusteella. Aitoja ykkösmaksimeja en juurikaan ole ajatellut koettaa – näin pienentänen selvästi loukkaantumisriskejä.

  • Penkkipunnerrus: 65 kg x 7 (80 kg)
  • Kyykky: 85 kg x 5 (99 kg)
  • Maastaveto: 100 kg x 3 (110 kg)
  • Pystypunnerrus: 27,5 kg x 10 (36 kg)

Palataan asiaan jonkin ajan päästä ja katsotaan miten tulokset ovat kehittyneet!

Kategoria(t): kuntosaliharjoittelu, kyykky, maastaveto, penkkipunnerrus, pystypunnerrus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mailanvarresta raudan varteen

  1. Paluuviite: Salitulosten kehitys | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s