Ensimmäinen ultrajuoksu

Ensimmäinen ultrajuoksuni. Sellainen on luvassa reilun kuukauden kuluttua, marraskuun ensimmäinen päivä.

Matka on 55 kilometriä. Kyseessä on ensimmäistä kertaa hölköteltävä ja hyvin pienimuotoinen Viikin Viiskytviis.

Ultrajuoksuksihan lasketaan joidenkin mukaan kaikki maratonia pidemmät juoksut, ja jossain taas linjataan, että 50 kilometriä ja sitä pidemmät matkat ovat ultrajuoksua. Itse taipuisin jälkimmäiselle kannalle. Ajattelin, että tuo 50 kilometriä olisi myös hyvä matka ensimmäisen oman ultrajuoksukokeiluni mitaksi. Tosin tasan 50 on sitten ”vain tasan 50”. Niinpä päädyin perinteikkään Viikin Viitonen -kisan reittiä kiertävää ultrajuoksua pohtiessani mittaan 55 kilometriä. Onpahan vähän tasaviiskymppistä pidempi – plus viiskytviis rimmmaa paremmin Viikin kanssa. ;-)

Itse lähden koetokseen suht heikoilta pohjilta: Koko vuosi on mennyt treenien ja etenkin juoksukilometrien osalta aika vähäisillä määrillä. Viime viikonloppuna juoksin ensimmäisen (yli puolimaratonin mittaisen) pitkikseni vuoteen! Taustalla on sekä parantelutaukoa että juoksuarastelua taannoisen rasitusmurtuman myötä. Lisäksi tämän vuoden juoksulliset tavoitteet ovat ennen ultrapäätöstä olleet lyhyiden matkojen ennätysten parantamisessa.

Ennen marraskuuta osallistun vielä muutamaan lyhyempään kisaan, joten pitkiksien osalta lähden Viikin Viiskytviis -koetoksen lähtöviivalle todennäköisesti niin, että alla on viime viikonlopun 23-kilometrisen lisäksi yksi noin 27 kilometrin ja yksi reilun 30 kilometrin siivu. Eipä se paljoa ole, mutta toisaalta minkäänlaista aikatavoitetta (ennen auringonlaskua perille pääsyä lukuunottamatta) ei minulla tuolloin marraskuun ensimmäisenä päivänä ole. Haluan vain kokeilla, miltä tuollainen matka tuntuu ja selviytyä loppuun kaikki 11 kierrosta Viikin kauniissa syysmaisemissa. 42 kilometrin jälkeen päästään aivan tuntemattomille vesille!

Monet ultrajuoksukonkarit suosittelevat ottamaan kävelykevennyksiä heti alkumatkasta alkaen, ei vasta sitten kun on pakko. Itse ajattelin kävellä joka kierroksella osuuden lintutornilta infotaululle (noin 250 metriä).

Tänään on ohjelmassa vauhdikkaampaa menoa, kun suuntaan perinteikkääseen Puistolajuoksuun. Tuli kirmattua tuo viime vuonna, joten hauska nähdä miten noin 7,5 kilometrin skaba kulkee tänä syksynä edelliskertaan verrattuna.

Kategoria(t): harjoittelun hienosäätö, ultrajuoksu, Viikin Viiskytviis. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ensimmäinen ultrajuoksu

  1. Paluuviite: Juoksuvuoden hyvä päätös | Mailanvarresta lenkkipoluille

  2. Paluuviite: Liikunnallisen välivuoden jälkeen kohti – mitä? | Mailanvarresta lenkkipoluille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s